Thursday, May 5

Aktiviti sebelum Tidur. Apakah ia?

Assalamualaikum w.b.t..
hai semua apa kabar.. memandangkan waktu sekarang niew x mengiZinkan untuk aku berceloteh pnjng, sebab dah pukul 3.11 a.m, dan burung hantu kat luar 2 pown dah bunyi2.,, ayam pown baru mengeliat nak bangun, niew aku nak cerita ha aku punyer aktiviti be4 tidur.. x lain x bukan,,, mendownload lah.. hahaha... tengok kat bawah niew.. bnyk kan? power x?


gmbar kat atas niew aku ngah download Oh My lady episode 2 - 16.. hahah.. x da kerja kan? 
lagi pown cerita niew mmber aku yng suruh download.. aku per lagi .. download lah..

kalo nosan2 boleh lah tengok nnti.. hehehe..
okok... aku nak charlow dulu.. bbye semua.. sebagai penutup tirai pada malam niew... 
aku nak berpantun sikit.. 

Berhati-hati ketika pendakian
Terjatuh gaung membawa padah
Selamat malam ku ucapakn
Moga diulit mimpi yg indah...
|
|
Hebat sungguh cerita Predators
Semua pelakon berbakat tinggi
Selamat malam para moderators
Moga ceria di esok pagi
|
|
Di mana tukul dengan paku
Tuan hendak membuat titi
Selamat malam sahabatku
Kalian semua sahabat sejati
|
|
Malam gelap rasa kaku
Bagai ada dengan tiada
Selamat malam kekasihku
Moga esok masih ada....
|
|
Selamat malam sahabatku
Lama tak dengar kisah
Semuga sehat seperti dulu
kuatkan semangat dan tabah...
|
|
Jaguh kampung pergi bertomoi
Kalau kalah mesti malu
Goodnite my dear amoi
Sweet dream selalu...
|
|
Merenung bulan bila sendiri
Asyik terbayang wajah kamu
Selamat tidur tuan puteri
Moga Tuhan merahmatimu....

PAPAI............. :D
 

Sewaktu Jam 11.56 pagi.. dah siap bnyk seyh download.. berhasilkan? bngun2 tido jewk movie dah siap download.. korang adeR? :-p

Wednesday, May 4

Kenapa lah kau kalah !


Aku dah cakap ngan ko jgn maen ganas.. tapi kau tetap jugak main ganas.. main bola nak menang n nak carik gol.. bukan nak pakok kaki orng.. tengok ,, ko asik pakok kaki orng, gol tah kemana permainan pown mcm haprak.. aduh.. say to ADEBAYOR yang mmg buat orng sakit hati pagi tadi..
|
|
|
ko tau x aku penan aku bersengkang mater nak tengok match ko pagi tadi.. penan aku  huha huha sorak pasal team ko..mcm pompom pown ader gak... tapi korang nyer perfomence mcm haprak lah bai... 
|
|
cakap macam lah aku niew COACH kan :D.. hehehe..(suker hati aku lah)
|
|
btw... jgn risau lah... even team ko x dapat masuk final sebab kalah ngan barca dengan agregat 3-1 pown, aku tetap menyokong team ko sampai biler2... 
cumer nak pesan pada mourinho... kalo ko pndai bacer bhse melayu neiw... ko amik lah comment aku niew.. hahaha... wei mourinho.. aku tahu ko terbaik punyer COACH.. tapi x perlu lah agresif sgt smpai nak suruh anak buah ko main pakok2 kaki orng.. x perlu nak tamak sgt mencari gol... arrange strategy 1st lagi bagus dari pakok memakok.. ckp ngan anak buah ko.. kalo nak berlakon pown biarlah bertempat.. jgn lah berlakon secara besar besaran.. mmg x da ijazah betul lah anak buah ko berlakon... come on lah. u c BARCA gameplay.. nice rite? ader pakok kaki orng? tengok gameplay 1touch diekorang .. nice kan? laju kan? semangat berkobar2 2.. team ko? moral down terus lepas kalah 2-0 pada separuh akhir pertama hari 2..
aku geram giler tengok match pagi tadi sebab 2 aku rase aku nak comment2 ko giler babeng even aku niew bukanlah coach.. tapi mater penonton lagi tajam dari mater ko sendiri.. pikir2kan lah wei mourinhho.. dan selamat menguji anak buah ko next time..
|
|
|
barca... ko ingt ko terlepas dari kepompong selesa? jgn ingt nak selesa sgt lah... lepas niew team no 1 liga perdana english aku akan jumper ko difinal.. siap ko... ALEX dah setting strategy nak kalahkan team ko 2 barca..habis lah eesi ko.. komfirm kener sekat.. wait n c yauuu..


Man U.. GOGGOGOGOG. U are my hope.. heheh..
Barca.. practise lah baik2 yer... :-p

Tuesday, May 3

Futsal Oh Futsal :D


                        Jam dah menunjukkan pukul 5 pagi, Sebelum mater dah ngantuk, sebelum subuh menjelang, sebelum hari dah siang, sebelum aku dah lupa dan sebelum aku penat, teringin pula nak update blog pasal futsal... actually baru jewk balik dari main futsal kat Indahpura Sport City Kulai tadi...

Mode : enjoy n sgt fun coz sebahagian member2 lamer turun ...

posisi aku adalah sebagai Goalkeeper yng x berpengalaman... muler2 maser tengah ondaway nak kesaner , terfikir mcm nak jadik Van De Sar.,, tapi biler game dah start terus jadik Van Terbalik.. teruk giler aku main goalkeeper tadi.. ader lah 5 kali bolos.. team lawan pulak 2 badan besar2... sekali shoot mengigil wook tiang gol 2.. hehehe.. Thx to all fren yng join tadi n x luper juga terima kasih kepada yng sudi menginvte aku main futsal.. harap lepas niew masih ader peluang lagi utuk aku jadi Golkeeper Terbalik 2 ... hehhe..


Good Night semua...  Selamat maju jaya dlm hidup anda...!!

Sunday, May 1

Majlis Hari Keluarga Rengit, Batu Pahat. :)

             (FORMAL) Pada 1 MAY 2011 bersamaan 27 JamadilAwal 1432H (AHAD) bertempat di Pos 8 Zon 2, Kg. Sg. Jambi, 83100 Rengit, Batu Pahat, Johor, (kediaman Hajjah Rahmah Binti A. Jamil), telah diadakan sebuah majlis hari keluarga secara besar besaran. Kami selaku keluarga belah Allahyarham Hj. Masrom telah dijemput untuk hadir kemajlis tersebut. Majlis ini telah dianjurkan oleh Jawatankuasa Penaja Keluarga Allahyarham Haji Abd Syukur & Hajjah Sawinah. Majlis yang baru sahaja berlangsung itu tadi sgt meriah dengan kehadiran semua family belah Allahyarham Haji Abd Syukur & Hajjah Sawinah.

Setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada pihak pengajur kerana telah membuatkan event tersebut menjadi sangat happening… Syukur kepada ALLAH juga kerana telah memberikan cuaca yang baik sewaktu event tersebut dijalankan..

                 (INFORMAL) Fulamak.. lepas jewk habis acara sukanekah tadi, sepatutnyer kiteorng perlu rehat n smbung baling aktiviti disebelah petang, tapi disebabkan kiteorng ada hal yng x dpt nak elakkan,  kiterorng terpaksa lah balik dulu… tapi seblum balik 2.. kiteorng ader lah wat event sendiri sebab time 2 line dah clear dah.. hehe.. aper lagi, semua berpakat utuk buat satu pertandingan tarik tali suka-suka n bergambar 1 family. Mode : Sgt enjoy n Best giler uh.. maser main tarik tali tadi baju kotor abis… dah lah baju putih.. entah cm ner lah nak ilangkan ea… heheh.. ok sampai sini jewk post pada kali niew… GAMBAR TENGAH DLM PROSES EDITING.

Ekin & Anep mari singgah wook.. !!!
p/s :- Haizatul Akma, kiteorng rase sunyi n rugi lah family ko x da… kalo ader mmg lengkap semuanyer.. comfirm lagi enjoy punyer.. btw.. lain kali jgn luper join tau.. hehehe…

Sesi Penggambaran.



Tarik lagi.. LAGI!!!!!!!!

Candid Time>0 :-p
video

SEMANGAT giler semua.. hehehehe...

Saturday, April 30

RGC (Ranked Gaming Client)

Hello there... how are u? here i wanna share about RGC which is the best and u will become a good gamerz in Dota .. hehe. i will share the link to switch our version 2 1.26 n rgc.

RGC.

http://www.rankedgaming.com/
After u finish download, u need to Extract File 1st.
After tht, for ppl who using windows 7, u need chge the rgc.exe , run as administrator. then u can click it.
if u dont chge tht, RGC will not update n u cant to login.
how 2 chge? click right-mouse --- go to properties--- selct complability -- then tick run as administrator --- click ok.


Switcher from 1.25/1.24 ----> 1.26

http://hotfile.com/dl/111713108/c310c88/TFT_Version_1.26.zip.html

Click Regular download.Then wit for 15 second and u will DL the file.
it was winrar file.. u need to EXTRACT FILE first....then..
Copy anther 1 warcraft v1.24 and then select all in the v1.26 switcher and paste into the warcraft v1.24 tht u just have copied just now.

Remember! Dont even try to quit because u already feed while u play tht game because u will be banned automaticlly ( not banned ID but it was your IP address lorh)

Friday, April 22

My Collection & It was my HOBBY :)

             Ha.. .. jgn ingt raja lawak jer ader jambu.. aku pown jambu gak. hahha.. x da lah. joke jewk.. Cerita  kisah tentang aku neiw serba sikit minat jugak tengok cerita2 korea n japan.. tapi paling minat korea lah... x tahu kenapa aku minat sgt.. tapi aper yng boleh aku kongsikan dengan korang semua, cerita korean bnyk moral nyer.. even it's love drama.. ops luper nak g tahu.. aku x berapa minat tengok Korean or Japanese movie, but minat tengok drama. hehee.. So, orng kat luar saner yng mmpunyai minat n hobby yng samer cm aku boleh lah share2 pendapat yer. jgn segan jgn silu.. x rugi paper pown jika kita sekadar mengeluarkan pendapat. ha.. jgn mintak pampasan sudah.. ader kang aku makan ko smpai tinggal tulang ..hehe :)

Antara collection yang aku ader skunk x bnyk maner pown .. adelah sedikit... aku bagi sekali link nyer bagi sesiapa yng teringin nak mendownload k.

CODE BLUE SEASON 1




 Sebuah cerita japan yng mengisahkan penngembaraan doktor junior dlm memperluaskan skill n pengetahuan nyer..Cerita ini sgt menarik kerana semangat yng ader pada setiap doktor tersebut boleh kita contohi.. tengok lah kalo x percaya....
_______________________________________________________________________

CODE BLUE SEASON 2
Sambungan bagi SEASON 1.. lebih mencabar dan lebih bnyk gimik... fulamak.. chaiyak lah.. thumbs up!!...
_______________________________________________________________________
MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO
sebuah cerita korean yng mengisahkan perempuan yng chantik tetapi dia merupakan GUMIHO iaitu wanita jadian.. Graphic nyer mmg cun giler.. kalo naruto 9 ekor warner merah kan. yng ini 9 ekor warner biru..
Ceriat dimana pada awalnyer seorang lelaki terpaksa n harus melepaskan cinta nye pada orng yng diek sayang tapi akhirnyer kembali semula... perjalanan cerita yng sgt menarik...


_______________________________________________________________________

PERSONAL TASTE
Ceita korea yang mengisah kan 2 insan yng mengejar cinta dan cita2 nyer untuk merealisasikan impiannyer. Sebuah cerita cinta dan pada masa yang samer lelaki itu pada awalnyer sekadar berlakon/ berpura untuk mendapatkan aper yang dia nak tapi akhirnya berubah menjadi lain.. tengok lah sendiri.. best.

_______________________________________________________________________
MARY STAYED ALL THE NIGHT
Cerita korean yg mengisahkan tentang sebuah band yng agak popular menghadapi masalah untuk maju dan terus maju. Datangnyer seorang perempuan yng serba kekurangan menggamit cinta sang lelaki.. hahaha...


_______________________________________________________________________

SECRET GARDEN
Sebuah cerita korean yng menjadi NO 1 in korean. perjalanan cerita mengisahkan seorang jejaka tampan yng hilang ingatan about peristiwa yng terjadi sewaktu seseorang lelaki menyelamatkannya ketika dia berada dlm situasi yng boleh menyebabkan kematian. Cerita yng sgt sedih disebabkan munculnyer perempuan yng mencuit hati jejaka tersebut dan tanpa diduga ia merupkan anak kepada lelaki yng menyelamatkan jejaka itu tadi.. mmg best .. cerita ini masih lagi menjadi NO 1 dlm hati ku..hahhaa


_______________________________________________________________________

YOU ARE BEAUTIFUL
Cerita korea yang sgt happening n ia bermula ketika seorang wanita terpakse menyamar sebagai kembar lelakinyer untuk memenuhi ahli kumpulan band yng TOP pada masa itu. tidak disangka apanila rahsia itu terbongkar dan ia bertukar menjadi cinta yng amat romantik..


_______________________________________________________________________

PLAYFULL KISS
Cerita korean yng happening gila.. ia menceritakan tentang seorang lelaki yang tampa n paling genius dlm sekolah itu bercinta dengan seorang perempuan yng paling bawah rating nyer( kire kurang pandai lah/corot). cerita ini juga menjadik lebih menarik disebabkan sifat n sikap seorang perempuan 2 yng tidak putus asa mengejar aper yng dimahukannyer even diek tahu yng diek x dpt nak kecapineyr.. tapi akhirnyer.. terbukti yng dia boleh...


_______________________________________________________________________  

ader 1 lagi cerita iaitu cerita DREAM HIGH  yang aku dah post kan pada entry sebelum niew.. boleh click pada entry yng lepas untuk lihat nyer.



                 To all my fren , ini lah antara sedikit sebanyak collection yng aku ader ..jika berminat boleh lah contact aku jika nak lah.. then x payah lah nak Download balik.. kan buat penat jewk.. aku x kedekut cumer aku x bleh bagi jika lokasi korang jauh  sgt n ia menyusahkan diri aku sendiri.. bagi yng dekat.. mari2.. contact aku jika berminat.. hehe... SHARING IS CARING. yng x kenal pown contact jewk aku kalo minat.. aku senang berkawan.. muker jewk mcm nmpk nak makan orng. tapi hati cool k..

Thursday, April 21

Dream High (Korean Drama)


Tip top wei.. meh lah tengok.. hehe.. aku dah siap download.. saper nak bolehlah mintak but yng dekat jewk k.. yang jauh cm ner nak bagi? hehehe.. download lah sendiri bagi yng jauh 2... sorry to say...


niew dia aku bg ko link nyer.. 

Tips :-
Download 2 kalo bleh guner lah IDM(internet download manager)
then download lah mediafire nyer file sebab bleh queue bnyk2.. then boleh tido lorh
HA... lagi satu jgn luper yer JOIN kan file guner HjSplit or other..

Renung2 kan lah dan selamat mencuba.. 
bye,... jumper lagi.. ASSALAMUALAIKUM.

Saturday, April 9

How It Look?

Untitled-1
Model bersama artworknye

DSC_3424
                                Media kering : Marker
DSC_3425
        Media Basah : Water Colour









    This is my final project for Illustration, Amacam?


    p/s: Kalau nampak salah, tegurlah yee. Saya budak baru belajar :)

    Celebrate Friend’s Birthday :)

    1st of all, thx u very much pada semua crew yng menjayakan 'event tanpa perancangan awal tadi', sgt seronok, sgt terharu sebab event 2 jadi dengan jayanyer walaupon baru shje dirancang dan diinvite maghrib tadi.. kepada semua, sama ada yng terkena tepung or yng x terkena, aku ucapkan terima kasih bnyk2 atas comitment anda semua. Cuti jaga keselamatan, bawak kenderaan hati2,, hope semua happy selalu n sihat sejahter :)


    Jihoo Jiha : aku mintak maap bnyk2 coz bnyk lemparkan tepung tadi,, time yng aku baling belon kat kepala ko , kalo sakit aku mintak maap, mmg aku pown x pikir aper2 tadi.. enjoy habis, u are the best among us! Keep it up~
    Fazela Md Noor : mmg best dpt kener kan ko, enjoy selalu, aku mintak maap kalo baling tepung secara kasar or secara x sengaja termasuk mata or aper2 yng menyakitkan.. maap bnyk yer2... Happy n smile always ~~
    Izyan Majaid : yayayayaya... yes yes yes.... puas aku baling tepung kat ko.. hahaha... yan, thx u very much atas comitment yng anda bagi.. jika rase x selesa time tadi aku mintak maap sebab setahun maybe sekali.. yan, bnyk kan bersabar lagi yer.. teruskan sifat baik yng ko ader skunk... keep it up~~ (",)
    Mae Lee Nae : haha.... mintak maap bnyk2 yer... walaupon ko x terlibat tapi dah jadik macam terlibat sama,, mintak maap yer.. jgn berdendam ngan aku aw.. sekadar suka suka sje tadi... mae, ko best, layan ko masuk kepala walaupun kdg2 mnyk nak debik ko jugak.hahha.. btw mae, mmg best uh~~ seronok tadi...


    p/s ;-Selamat bercuti aw~~ Carik lah aper shje yng korang boleh dpt sama ada pengalaman or ilmu pengetahuan yng ader kat luar sna.. cuti jgn luper contact2... n kalo free online lah FB yer boleh chatting2.. amner tau ader peristiwa suka duka ker kan.. boleh share2.. hehehe.. aku doakan semua

    Thursday, February 3

    Gabminda Biodiversity Education Batu Maloi,Negeri 9 :)

    credit to kump. rusa - mim, haziq, ijal, is, lazi, lyn, yaya, caca, paru, nabilah, ain, Z, ana, G, pika, mira, yana

    salam semua .!
    lama dah aku  x update blog...
    latop baru siap. so baru lah boleh update blog.. sepanjang proses penyiapan latop aku.  bnyk sebenarnyer kisah suka duka yng sesuai utk dikogsikan.. tapi aku dah bnyk luper uh.. nak cerita pown malas.. 
    tengok lah nnti kalo ader maser aku review balik.hahha

    ok .. niew aku nak kogsikan sedikit pengalaman yng aku hadapi sewaktu kem Gabminda Biodiversity Education Batu Maloi,Negeri 9 ,
    kem 2 sgt mencabar dan menguji kesabaran serta mengajar aku bagaimana untuk mengenali diri sendiri.
    GAMBAR DIATAS NIEW ADALAH GMBAR SEBELUM PULANG KE KG MSG2
    seronoknyer... walaupown penat, tapi keseronokkan yng dpt telah mmbuatkan kepenatan yng dirasai ni hilang 1 by 1. 

    kepada budak2 Kump. Rusa 03/2011 Batu Maloi, N9, thx a lot atas kerjasama yng korang semua berikan sepanjang kem tersebut.... terharu n excited dpt kenal ngan korang wlaupun belajar tempat yng samer. aku harap suka duka yng dihadapi 2 buat 1 kenangan manis or pahit bagi korang semua. diharapkan juga pada semua ahli kump , kalo jumper or terserempak jgn lah pulak luper nak hello2... hahah... thx a lot... mmg seronok time kem 2.....


    BYE, ASSALAMUALAIKUM,,,,,  :)